vineri, 30 aprilie 2010

Vino, Măria Ta!

Funcţia de preşedinte i se potriveşte domnitorului Vlad Ţepeş tot aşa cum se potriveşte o şa pe spinarea unei vaci. Anul 2010. Clujenii speră într-o minune.

marți, 27 aprilie 2010

marți, 20 aprilie 2010

Preasfinţitul Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului a împlinit 41 de ani. Întru Mulţi şi fericiţi Ani, Preasfinţia Voastră!

Preluare de pe site http://giurgiuveanul.ro/
Astăzi, marţi, 20 aprilie, Întâistătătorul eparhiei noastre, Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie aniversează împlinirea vârstei de 41 de ani. Preasfinţitul Părinte s-a născut în ziua de 20 aprilie a anului 1969, în localitatea Scorţeni, judeţul Prahova,ca fiu al lui Gabriel şi Aurica Meleacă, primind numele de botez Valentin. A urmat cursurile Liceului nr. 1 din Câmpina (1983-1987) şi a satisfăcut stagiul militar între anii 1987-1989.


În anul 1990 intră în obştea Schitului Crasna, unul dintre cele mai cunoscute vetre monahale prahovene. Aici, în anul 1991, este tuns în monahism, primind numele Ambrozie. Datorită dragostei pentru slujirea Sfântului Altar, este hirotonit ierodiacon apoi ieromonah în anul 1992. Pentru a-şi desăvârşi formaţia duhovnicească şi teologică, Preasfinţitul Părinte Ambrozie urmează între anii 1992 – 1996 cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul" din Bucureşti. În anul 1996, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române de atunci, vrednicul de pomenire Părinte Patriarh Teoctist îl numeşte prin decizie patriarhală stareţ al Schitului Darvari, redeschis după o lungă şi tristă perioadă de tăcere. În tot acest răstimp, Preasfinţia Sa a desfăşurat o intensă activitate duhovnicească şi administrativă, întărind obştea monahilor, creând o comunitate de credincioşi bine închegată, construind un paraclis, stăreţia, arhondaricul, trapeza şi chiliile şi restaurând vechea incintă. În paralel cu această trudă, Preasfinţia Sa şi-a continuat studiile, umrmând cursurile de masterat ale aceleiaşi facultăţi, la secţia „Doctrină şi cultură". Lucrarea de dizertaţie, Palamism şi secularizare a fost redactată sub îndrumarea Pr. Acad. Dumitru Popescu.
Pentru meritele deosebite depuse în slujba Bisericii, Preasfinţia Sa primeşte în anul 1999 rangul de Protosinghel, în acelaşi an fiind admis şi la cursurile de doctorat ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Salonic, cu un proiect despre problema uniaţiei transilvănene. Munca de cercetare va fi încununată prin susţinerea lucrării cu titlul Considerarea istorică a cauzelor şi consecinţelor unirii Bisericii Ortodoxe din Transilvania cu Biserica Romano-Catolică , sub îndrumarea ştiinţifică a Prof. Dr. Apostolos Glavinas, susţinută pe 3 martie 2005. Comisia, formată din opt prestigioşi profesori greci va acorda acestei lucrări calificativul Arista (excepţional) propunând publicarea ei.
În ziua de 4 octombrie 2000, la propunerea vrednicului de pomenire Părinte Patriarh Teoctist, a fost ales în funcţia de episcop vicar patriarhal, cu titulatura „Sinaitul", de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, hirotonia având loc la data de 15 octombrie 2000. În această calitate, a coordonat şi îndrumat, conform deciziei patriarhale, următoarele sectoare: Relaţii Externe Bisericeşti, Comunităţi Externe, Învăţământ, Biserica şi Societatea, Diaconia, Biroul de Presă şi Biroul de Pelerinaje. Începând din septembrie 2002, a primit spre coordonare Sectorul Comunităţi Externe, Sectorul Patrimoniu Naţional Bisericesc, Asociaţia Diaconia, Aşezământul social „Patriarhul Justinian Marina", Biroul de Pelerinaje al Patriarhiei Române cu Agenţia de turism „Pelerinul", Centrul de Servicii al Patriarhiei, precum şi îndrumarea activităţii Schitului Darvari din Bucureşti.
În ziua de 8 februarie 2006, a fost ales în demnitatea de Episcop al Giurgiului de către Colegiul Electoral Bisericesc, întrunit sub preşedinţia vrednicului de pomenire Părinte Patriarh Teoctist şi întronizat în ziua de 9 aprilie în Catedrala Episcopală „Adormirea Macii Domnului" din Giurgiu.
În demnitatea de Episcop al Giurgiului, Preasfinţia Sa desfăşoară o activitate deosebită în plan pastoral, cultural şi social-filantropic, slujind „cu timp şi fără timp" lui Dumnezeu şi oamenilor, având în minte şi în inimă, bucuria slujirii, bucurie care izvorăşte din iubire pentru Domnul nostru Iisus Hristos, care a adus în lume lumina, viaţa şi bucuria împăcării omului cu Dumnezeu prin slăvita Sa Înviere.
ÎNTRU MULŢI ŞI FERICIŢI ANI, PREASFINŢIA VOASTRĂ!

duminică, 18 aprilie 2010

Lucian Bute

Lucian Bute talks about fighting Edison Miranda with BoxingShow.TV
Press Conference Lucian Bute vs Edison Miranda on BoxingShow TV
LUCIAN BUTE vs EDISON MIRANDA - Press Conference Feb 9th - DON'T MISS IT ON HBO BAD APRIL 17TH

KO - repriza a 3-a


sâmbătă, 17 aprilie 2010

Fereste-mă, Doamne, de nebuni!

Există o specie de oameni de care mă izbesc mai ales de când mă maimuţăresc în geamul sticlei. Sunt caracterizaţi, în principal, printr-o credinţă sinceră că au soluţii magice şi imediate pentru scoaterea din criză a ţărişoarei şi, în general, prin extensie, pentru salvarea Universului.
Liderul lor este inginerul pensionar Dumitru Rizoaica, un om ambiţios care vrea să scoată România din mocirla morală, conform memoriilor pe care mi le-a anexat şi înmânat de câteva ori în viaţa asta păcătoasă.
Prin nu ştiu ce pierdere temporară a minţilor, i-am dat unul dintre numerele mele de telefon. La care, când nu dă buzna-n redacţia ziarului, sună, aproape neîntrerupt, de vreo trei ani zile şi nopţi. De minim 6 (şase) ori pe zi.
În ultima vreme, asaltul lui a intrat într-o nouă fază. Întâi i-au dat viteză vecinii mei din scara blocului. Apoi s-a trezit nevastă-mea cu el la acasă.(...) Existenţa mea privată nu este publică.
...Scrie cu năduf Victor Ciutacu pe blogul său, disperat că nu mai scapă de un oarecare inginer. Necazul lui mi-a amintit că şi eu am avut o perioadă în viaţă când eram asaltat de tot soiul de paranoici. Pe care-i căpătai de duşmani dacă nu le ofereai atenţie. Dar şi dacă-i băgai în seamă era rău.
La Ciutacu nu-i mare brânză. Scapă repede. Dacă-i mai vine inginerul la uşă, iese în pielea goală şi-i zâmbeşte seducător şi a scăpat. Pe mine nu m-au căutat acasă pentru a mi se oferi prilejul să-mi expun splendoare de trup. Eu nu mai scapam de unul care dorea cu tot dinadinsul să-mi demonstreze că are puteri paranormale şi-şi poate muta inima din stângă în dreapta şi că-şi poate micşora sau mări corpul la comandă. Un altul îmi povestea cum vecinii lui îşi schimbă zilnic fizionomia injectându-şi nişte substanţe misterioase. Acelaşi paranoic îmi recomanda să nu mai beau lapte şi să nu mai mănânc pâine pentru a nu deveni emiţător. Mai pe înţeles spus, în cele două alimente de bază ăia de ne ascultă pe noi au introdus două substanţe care odată introduse în corp se combină şi astfel devenim emiţători. Tot ce vorbim şi toate zgomotele din jur sunt înregistrate pe un suport magnetic.
Un altul vedea limbi de foc jucând noaptea pe câmpie. Şi-mi propunea să organizez o expediţie acolo să descopăr comoara dacilor.
Toate acestea s-au petrecut înainte ca Emil Boc şi ai lui să ocupe Palatul Victoria. De atunci nu m-au mai vizitat asemenea specimene. Întrebarea firească ar fi: cu cine este mai rău, cu nebunii sau cu... nebunii?

miercuri, 14 aprilie 2010

luni, 12 aprilie 2010

Cristina în tribunele stadionului Marin Anastasovici din Giurgiu. Cea mai mina fană a echipei Dunărea Giurgiu. Are doar un an şi jumătate. Cristina este şi fan al echipei Dinamo Bucureşti, ca şi tatăl şi bunicul el.

joi, 8 aprilie 2010

Bătrânul lovit cu sălbăticie

Imagini suprinse în momentul în care batrânul din Craiova a fost bătut de un golan pentru că traversa prea încet strada. Bătrânul se afla la plimbare cu nepoţica sa. În urma loviturilor primite, la scurt timp, bătrânul a decedat în urma unui stop cardiac.
Golanul care l-a atacat pe batrân este cunoscut in Craiova ca fiind un membru al clanurilor interlope, cu antecedente penale. Dacă nu se făcea un caz de presă din acest incident, atacatorul bătrânului scăpa basma curată.



După câteva zile golanul a fost reţinut. Procurorii au emis pe numele lui Cosmin Drăgan ordonanţa de reţinere pe 24 de ore pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Să nu mori de râs???

Ciocăneli de Paşte

Cetatea lui Mircea cel Batrân

Giurgiu 2010
Ruinele cetăţii lui Mircea cel Bătrân. Ultimele săpături s-au efectuat în urmă cu circa 20 de ani. Din lipsă de fonduri lucrările au stagnat. Apa din Canalul Plantelor se infiltrează şi inundă cetatea. Administraţia locală a împrejmuit cetatea şi intenţionează să asaneze zona. Restul este treaba Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului, care nu are nicio intenţie să aloce fonduri pentru restaurare.
.

miercuri, 7 aprilie 2010

ROMANE, FII MAI NEAMT!